pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
Co si budem, nad domácí klobásky není. Víte co v nich je, žádný uzení na pár minut nebo rovnou tekutej kouř, jak je běžný v marketech a hlavně - ta chuť!
Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásky. Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta Skořepovic je hodně tradiční. Papriky jen tak akorát, aby o sobě dala vědět jak na oku, tak na chuti. Pepř s kmínem...klasika, no a k tomu plátky česneku, který v klobáskách příjemně křupou, ale nesnaží se přebít chuť masa.
Složení: sladká paprika, černý pepř, kmín a plátky sušeného česneku
Trvanlivost: min. 11/2021
RECEPT NA SKOŘEPOVIC KLOBÁSKY
BUDETE POTŘEBOVAT:
1 balíček Skořepovic směsi koření
100-125g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)
3 kg vepřovýho boku bez kůže (nějakej masovější, ať to není úplně bílý)
1kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete že
1kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)
cca 3 deci vody
vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)
Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3mm nebo můžete i 2x na 4,5mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.
No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7hodin, až jsou krásně zlatý.