pro objednávky nad 1.500 Kč
zdarma a bez rizika
s kvalitními produkty
máme otevřeno 24 hodin denně
"POZINKOVÁ STOVKA" vychází z menší "PADESÁTKY" a udírna nabídne téměř dvojnásobný prostor pro uzení. Vejde se do ní zhruba 25 středních ryb ve dvou patrech nebo cca 50 klobás a až 15kg masa. Maso a ryby se věší na háčky a nebo se mohou položit na rošty do pěti pater. Udírna je velmi vhodná pro uzení delších ryb, např. úhořů, štik atd. I zde lze udit jak dřevem tak pomocí topné spirály s termostatem. Stačí si vybrat variantu.
Udírna má nejlepší poměr mezi cenou a objemem v mojí nabídce a udit v ní lze od jara do podzimu (kdy teploty neklesnou pod 5ºC)
Udírna funguje velmi jednoduše - v ohništi rozděláte pomocí drobného tvrdého dřeva malý oheň a vytvoříte žhavý základ. Použít můžete i dřevěné uhlí. Tento základ se poté posypává vlhčenými pilinami nebo štěpkou pro vývin kouře. Přísun vzduchu se řídí klapkou v ohništi a kouř se reguluje horní klapkou na stropě udírny.
S topnou spirálou je to ještě jednodušší - stačí ji uložit do ohniště, do misky nasypat udící piliny, které navlhčíte a položíte přímo na spirálu.Topná spirála piliny sama podpálí a termostat, který ovládáte přímo na spirále se postará o správnou teplotu v udírně. Vy pouze občas kropíte piliny pro řízení množství kouře a správnou vlhkost v udírně. Jedna miska (cca 150g pilin) vydrží zhruba na 2-3hod. uzení. Pracovní teplota je 60-110ºC. Pro uzení studeným kouřem (do 30ºC) doporučujeme dokoupit generátor studeného kouře.
VERCAJK CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální zásuvka pro topení
topná spirála (v případě elektrické varianty)
1x set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
1x set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
1x odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)
1x miska na piliny (pokládá se přímo na topnou spirálu) - pouze elektro
![]()
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí.
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: pozink
příkon topné spirály: 2000W (pouze elektro)
kapacita potravin: 10 kg
vnější rozměry: 395 x 1200 x 275 mm
rozměry udící komory: 395 x 950 x 270 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky (pouze elektro)
maximální doporučená teplota: 110 °C
váha udírny: 18 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.
![]()
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- udící piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 3-5Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení
